PAUL CARRACK – ONE ON ONE

Artiest info
Website
facebook

Label: Carrack-UK / Proper - Bertus

Hij is op 22 april 2021 net 70 jaar geworden maar zoals de topwijnen wordt de Engelse zanger-songschrijver Paul Carrack alsmaar beter met de jaren. Als zanger en multi-instrumentalist heeft hij een indrukwekkende carrière beleefd als soloartiest en als lid van enkele legendarische pop- en rockgroepen zoals ‘Ace’, ‘Squeeze’ en ‘Roxy Music’. Bij ‘Mike + The Mechanics’ van ‘Genesis’-gitarist Mike Rutherford werd hij als leadzanger opgevoerd na het plotse overlijden van hun frontman Paul Young in 2000. Hits als “How Long”, “Tempted”, “Silent Running (On Dangerous Ground)” en “The Living Years” van deze groepen blijven prominent geprent in het collectieve geheugen van elke muziekliefhebber.

Zijn eerste eigen solohit was het nummer “I Need You” uit 1982, later nog opgevolgd door twee tophits met “Don’t Shed A Tear” van zijn derde soloplaat “One Good Reason” uit 1987 en “Satisfy My Soul” van het gelijknamige album uit 2000. Meerdere van zijn composities werden hits voor o.a. Linda Ronstadt, ‘The Eagles’, Tom Jones, Diana Ross, Nick Lowe en Michael McDonald.

Over nu naar het nieuwste 18e soloalbum “One On One” van Paul Carrack waarop tien songs werden opgenomen waarvan er negen eigen composities zijn. De enige gecoverde songs is er één van de hit “Behind Closed Doors”, het later nog vaak gecoverde countryliedje dat werd geschreven door Kenny O’Dell en in 1973 in de hitlijsten belandde in de schitterende versie van de in 1995 veel te vroeg op 62-jarige leeftijd overleden countryzanger Charlie Rich.

Als eerste single uit “One On One” werd geopteerd voor het mooie liedje “You’re Not Alone” dat u op de eerste video kunt beluisteren. Ook de song “Precious Time” die we op de tweede video meegeven heeft behoorlijk wat hitpotentieel. Er zit heel wat soul in meerdere tracks op deze plaat zoals in het openingsnummer “Good And Ready”, het daaropvolgende “A Long Way To Go” en in “Lighten Up Your Mood”, “When Love Is Blind” en “Set Me Free”. Zijn talent als vertolker van ballads komt op deze nieuwe cd tot uiting in de songs “I Miss You So”, “You’re Not Alone”, “Precious Time” en “Behind Closed Doors”.

Paul Carrack producete “One By One” zelf en hij speelt zelf ook alle instrumenten in die op deze nummers te horen zijn met uitzondering van de blazers op trombone, tenor saxofoon en trompet, terwijl zangeres Michelle John voor heel mooie backing vocals zorgt op drie tracks. De release van dit nieuwe album was eerst voorzien voor juni 2021 maar werd uitgesteld tot 17 september 2021 omdat Paul Carrack werd getroffen door gordelroos of ‘zona’ zoals deze ziekte in de volksmond wordt genoemd. We nemen aan dat hij daar nu voldoende van hersteld is want hij begint dezer dagen aan een lange Europese tournee die hem eind oktober voor zes optredens naar Nederland en België zal brengen.

(valsam)


 

April 15, 2022 Amsterdam (NL) Royal Theatre Carré
April 17, 2022 Rotterdam (NL) Nieuwe Luxor Theatre
April 18, 2022 Groningen (NL) Stadsschouwburg
April 20, 2022 Heerlen (NL) Parkstad Limburg
April 22, 2022 Antwerpen (B) De Roma
April 23, 2022 Arnhem (NL) Musis Sacrum